Wanneer Verstuur je Kerstkaarten?

Het blijf altijd een moeilijk iets, wanneer stuur je nu je kerst- en nieuwjaarskaarten? Over het algemeen geldt in Nederland dat men pas kaarten verstuurd zodra Sinterklaas weer het land uit is.

Dit is dus vanaf 6 december. Hiervoor mag je uiteraard ook kerstkaarten versturen maar dat is niet wenselijk. De eerste week na Sinterklaas is dan ook vaak de drukste week van de kerstkaarten.

Mensen schrijven en sturen massaal kerstkaarten met daarin een mooie kerstwens en een originele nieuwjaarswens. Wanneer je snel een kerstkaart stuurt is de kans groot dat deze kaart ook voor de feestdagen wordt bezorgd.

Hoe langer het duurt hoe groter de kans is dat de kaarten pas na de kerstdagen aankomen en dat is natuurlijk niet iets wat je wilt. Je kunt tijdens deze feestdagen ook gebruik maken van de zogenaamde decemberzegels.

PostNL brengt elk jaar een speciale decemberzegel uit. Met de Decemberzegels verstuurt u voordelig uw kerst- en nieuwjaarswensen tussen 24 november en 6 januari. U kunt deze zegels het hele jaar door blijven gebruiken maar zorg en dan wel voor dat je bijplakt tot aan het huidige postzegeltarief van € 0,69.

Speciale bijplakzegels zijn te koop op Postkantoor.nl of bij uw dichtstbijzijnde Postkantoor.